Pieter van Abshoven

Interviews

"Heerlijk rustig hier."

Interview met Fernando en Lola, onze logé's uit Murcia. En hun indrukken van Nederland en in het bijzonder van Alphen.

2009 

Marieke den Boer: "Heerlijk rustig hier". Favoriet plekje van Fernando: bankje bij de Swaenswijkbrug.. Interview Alphen CC 15 augustus 2009.


"Je kunt bevolkingsgroepen niet over één kam scheren."

In juni 2009 was ik voor GroenLinks kandidaat bij de Europese verkiezingen. Op 16 juni 2009 stond er in de Alphenaar naar aanleiding daarvan een interview geschreven door Jolanda van Luinen. Over de moeite die ik had op de middelbare school met het leren van vreemde talen, en hoe het toch zo gekomen is, dat ik nu een aantal talen vloeiend spreek. En over ervaringen opgedaan in de jaren dat ik in Fryslân en Roemenië woonde.

2009 

Jolanda van Luinen: "Je kunt bevolkingsgroepen niet over één kam scheren.". Interview Alphenaar 16 juni 2009.


Grote contrasten.

Jaren ben ik lid geweest van de Alphense stichting Roemenië-Hunedoara, een gemeentecontact met een Hongaarse protestantse gemeente in Hunedoara. Omdat de Stichting een jongerenreis organiseerde om daar een jeugdhonk op te knappen, werd ik samen met Kirsten Bruijnes geinterviewd.

2009 

Annemiek Brandriet: Grote contrasten. Jongerenreis van Alphense kerken naar Roemeens Hundoara.. Interview Alphen CC 14 februari 2009.


"Waarom doen die Hollanders zo raar?"

13 januari verscheen er in het Alphen Nieuwsblad een interview met mij over een onderwerp waar ik niet gauw mee in verband gebracht wordt. De journalist van de krant had mij via het internet gevonden, en vroeg of ik als antropoloog een verklaring had voor die gekke Nederlandse gewoonte, om als er ook maar een dun laagje ijs ligt, massaal de schaatsen onder te binden en het ijs op te gaan.
Aan u, als lezer de taak om na te gaan of ik daar in geslaagd ben: schaatsmanie verklaard

2009 

Esther van Lunteren: Schaatsmanie verklaard. Interview Alphens Nieuwsblad, 13 januari 2009.


Pieter van Abshoven en de kleine dorpen

'Jo kinne sizze, dat wy in bertegolf fan 150 jier achter de rêch ha'. Een interview met mij in de Leeuwarder Courant over mijn achtergrond en mijn onderzoek naar kleine dorpen.

1989 

Bonne Stienstra: 'Jo kinne sizze, dat wy in bertegolf fan 150 jier achter de rêch ha'. Interview Leeuwarder Courant, 31 oktober 1989.


"Altijd een buitenstaander..."

In 1989 bestond  de Dr. Binetstichting, een stichting die zich inzette voor hoogbegaafden, 10 jaar. Ter gelegenheid daarvan werd een congres georganiseerd, en verscheen er in de Telegraaf een interview met de directeur, Juanita Rebel-Runckel, dat het niet altijd leuk si om een bolleboos te zijn, en een interview met mij.
De vraag is nu, of ik nog altijd een buitenstaander ben.

1989 

Hanneke Peters: Altijd een buitenstaander. Interview De Telegraaf, 23 september 1989.

© 2011 Mijn-eigen-website.nl